E-mail

Je kunt je vraag naar ons mailen via info@roundup-care.nl.

Instructievideo’s

Bekijk de speciale instructievideo’s op ons YouTube kanaal

Verkooppunten
Vraag advies aan de specialisten bij onze verkooppunten

Veelgestelde vragen

Misschien is jouw vraag eerder gesteld. Bekijk de vragen hieronder of klik door naar Alle Veelgestelde Vragen

externalId=roundup-tuin-contact-3.2.1&filter[active]=1&filter[tags]=contactpage
Hoe werken de ROUNDUP® natuurlijke producten?

Sinds 2022 verkopen wij alleen nog natuurlijke onkruidbestrijders. Deze producten werken anders dan onze producten van vroeger met glyfosaat. Onze natuurlijke onkruidbestrijders werken veel sneller en werken alleen op het bovengrondse onkruid (niet op de wortels). De werkzame stoffen zijn in onze natuurlijke onkruidbestrijders van natuurlijke oorsprong en werken door middel van bladcontact. Deze stoffen doden snel meerdere lagen van de plantcellen, waardoor de groei stopt de plant sterft. Het onkruid wordt bruin en verschrompeld. Het afgestorven onkruidblad blijft tussen de tegels zitten. Na verloop van tijd zal het onkruid beetje bij beetje minder worden door weersomstandigheden (denk aan wind). Mocht het eerder willen verwijden dan kan je het ook met de bezem wegvegen. 

Welke werkzame stoffen zitten in ROUNDUP®?

In ROUNDUP® producten zit geen glyfosaat meer. Wat zit er wel in? In de meeste van onze producten zitten werkzame stoffen van natuurlijke oorsprong. Wil je van een specifiek product weten wat er in zit? Ga naar het product en vind onder het kopje Samenstelling de werkzame stof van het product.

Mag ROUNDUP® nog verkocht worden?

Wij verkopen sinds 2022 vrijwel alleen nog onkruidbestrijders zonder glyfosaat. 90% van onze producten bestaat momenteel uit een werkzame stoffen die in de natuur voorkomt. Al onze producten zijn beoordeeld en toegelaten door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) voor particulier gebruik. 

Zit in ROUNDUP® glyfosaat?

Sinds 2022 hebben wij geen producten meer in ons assortiment met glyfosaat. Het grootste deel van onze producten maakt gebruik van een werkzame stof dat in de natuur voorkomt. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van stoffen zoals azijznuur en nonaanzuur. 

Hoe lang is ROUNDUP® houdbaar?

ROUNDUP® heeft geen houdbaarheidsdatum. Uiteraard is het wel essentieel dat het product in de originele verpakking bewaard wordt, op een droge en koele plek, die niet vorstgevoelig is. Maar idealiter koop je de hoeveelheid die je effectief nodig hebt voor het komende seizoen.

Vragen of meer informatie

Neem contact met ons op

Mail naar info@roundup-care.nl, bekijk de veelgestelde vragen of stuur je vraag in via het contactformulier. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.