Sommige vragen zijn al beantwoord

Veelgestelde vragen

Categorie
b0b2d63e-4ecf-11ec-885d-06a77a0b5193,b0ccc49f-4ecf-11ec-885d-06a77a0b5193,b0aa345a-4ecf-11ec-885d-06a77a0b5193,b0c4294e-4ecf-11ec-885d-06a77a0b5193

Hoe werken de ROUNDUP® natuurlijke producten

De natuurlijke middelen van ROUNDUP® hebben een andere werking. Het werkt veel sneller dan bijvoorbeeld glyfosaat, maar het enkel het bovengrondse onkruid en niet de wortels. Het bovengrondse onkruid sterft af (wordt bruin en verschrompeld). Het afgestorven onkruidblad blijft tussen de tegels zitten. Na verloop van tijd zal het onkruid beetje bij beetje minder worden door weersomstandigheden (denk aan wind). Mocht het eerder willen verwijden dan kan je het ook met de bezem wegvegen. 

Waarom lijkt het of mijn onkruid nog steeds groeit, zelfs na twee weken?

Dit heeft te maken met de manier waarop ROUNDUP® werkt. Misschien ziet het onkruid er aan de buitenkant nog gezond uit, maar u kunt er zeker van zijn dat de plant aan de binnenkant bezig is dood te gaan. De systemische werking van Roundup zorgt ervoor dat de onkruidverdelger door de plant wordt getransporteerd om de wortels te doden. Binnen twee weken beginnen de punten van de bladeren gewoonlijk te verleppen en te verdorren. Maar bij hardnekkiger onkruid en afhankelijk van de tijd van het jaar, kan dit proces tot 4 weken duren.

Kan ik ROUNDUP® nog gebruiken, nadat ik het vorig jaar heb gebruikt?

ROUNDUP® kan minstens 2 jaar na aankoop bewaard worden. Uiteraard is het wel essentieel dat het product in de originele verpakking bewaard wordt, op een droge en koele plek, die niet vorstgevoelig is. Maar idealiter koop je de hoeveelheid die je effectief nodig hebt voor het komende seizoen.

Wanneer kan ik opnieuw planten/zaaien na een behandeling?

ROUNDUP® werkt alleen in planten en niet via de grond. Dat betekent dat u in principe kunt planten of zaaien zodra Roundup is opgedroogd. We raden wel aan om het behandelde onkruid 7 dagen met rust laten, om Roundup tot diep in de wortels te kunnen laten doordringen.

Fusce vulputate eleifend sapien. Vestibulum purus quam, scelerisque ut, mollis sed, nonummy id, metus. Nullam accumsan lorem in dui.

E-mail

Je kunt je vraag naar ons mailen via info@roundup-care.nl

Instructievideo’s

Bekijk de speciale instructievideo’s op ons YouTube kanaal

Verkooppunten

Vraag advies aan de specialisten bij onze verkooppunten