/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]

ROUNDUP® zonder glyfosaat de nieuwe norm

Onkruid op je terras, tussen je pad en op je oprit. Je zit er niet op te wachten. Soms is er zoveel onkruid, dat handmatig de strijd aangaan geen oplossing meer is. Onkruidbestrijders zijn de redders in nood. Binnen de Ambitie Particulier gebruik van Gewasbeschermingsmiddelen van Tuinbranche Nederland is een uitfasering afgesproken van de werkzame stof glyfosaat. Wij van ROUNDUP® hebben daarom onze producten veranderd. Onze producten zijn zonder glyfosaat en grotendeels met werkzame stoffen van natuurlijke oorsprong gemaakt. Nog steeds effectief, maar dan natuurlijker!

ROUNDUP® dat mag toch niet meer verkocht worden? 

Glyfosaat producten zijn niet verboden in Nederland. Echter is er binnen de Ambitie Particulier gebruik van Gewasbeschermingsmiddelen van Tuinbranche Nederland is een uitfasering afgesproken van de werkzame stof glyfosaat. Wij van ROUNDUP® hebben daarom onze producten aangepast. Al onze producten zijn toegelaten bij het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) en zijn daarom veilig voor mens, milieu en dier. 

ROUNDUP® zonder glyfosaat, maar met wat dan wel?

ROUNDUP® Snel en Natuurlijk zijn onkruidbestrijders op basis van actieve ingrediënten die in de natuur voorkomen, en de werking is niet te vergelijken met glyfosaat. Waarbij glyfosaat via het blad werd opgenomen door de hele plant tot in de wortel, is dit nu niet meer het geval. De werking van de ROUNDUP® onkruidbestrijders zonder glyfosaat is volledig anders. Het zijn contactherbiciden die werken op de plaats waar er contact is met de plant. De zuren in ROUNDUP® onkruidbestrijders drogen het membraam van het onkruid uit. Hierdoor kan de plant niet meer aan fotosynthese doen en zal het onkruid volledig uitdrogen. Hieronder is afgebeeld hoe dit in zijn werk gaat.  
 

Wat zijn de voordelen van natuurlijke onkruidbestrijders?

Onkruidbestrijders zijn minder arbeidsintensief dan wieden, branden en hogedrukreiniging, maar ook veel milieuvriendelijker dan de huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die vaak worden ingezet. Zo is bleekwater zeer giftig en zelfs azijn of zout tasten het bodemleven aan.   

Dit is anders bij de zuren die wij gebruiken zoals Nonaanzuur en Azijnzuur. Deze toegepaste zuren worden volledig afgebroken door de natuur en zijn onschadelijk voor zoogdieren en het bodemleven. Ze zijn ook veel brandveiliger dan een onkruidbrander. Daarnaast tast je met deze zuren harde oppervlakken niet aan zoals met een hogedrukreiniger die bijvoorbeeld klinkers poreuzer en daardoor net vatbaarder maken voor onkruid en mos.

Kortom, ROUNDUP® is nog steeds hét nummer 1 merk voor onkruid.

Geschikte producten

Uit deze categorie