/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Meerjarig onkruid

Ereprijs

In de lente worden bermen en grasvelden vaak bedekt met hemelsblauwe bloemetjes, de gewone ereprijs. De gewone ereprijs (Veronica chamaedrys) is een plant die in Nederland veel voorkomt. Het is één van de 23 wilde soorten die in Nederland terug te zien is. Ook al zien de blauwe bloemetjes er misschien mooi uit, ereprijs wordt vaak als lastig onkruid gezien. Hoe je ereprijs kan voorkomen en behandelen lees je hieronder.

Wat is ereprijs?

Gewone ereprijs is een vaste plant dat behoort tot de weegbreefamilie. Wanneer de plant tot bloei komt krijgt het zoals gezegd blauwe bloemen. Deze bloemen zijn ongeveer 1 tot 1,5 cm groot, maar wanneer het regent of hard waait sluiten de bloemen. 
Ereprijs groeit vooral veel in bermen en op dijken, maar is ook vaak te zien in gazons. Doordat het gazon vaker gemaaid wordt, komt ereprijs hier vaak niet tot bloei.

Ereprijs is een zogenoemde kruiper wat wil zeggen dat het zich verspreidt door de ondergrondse wortels. Uit de wortels groeien in het voorjaar nieuwe rechtopstaande stengels.

Ereprijs bestrijden

Door de ondergrondse wortels kan ereprijs zich snel verspreiden door je tuin. Dit kan er toe leiden dat andere planten minder ruimte krijgen om te groeien. Om dit te voorkomen kun je ereprijs gelukkig zelf weg schoffelen. Belangrijk is om dit regelmatig te doen en de hele wortel hierbij mee te nemen. Wanneer er een stuk wortel achterblijft in de grond kan hier opnieuw ereprijs terug groeien. Probeer niet te lang te wachten met het aanpakken van dit onkruid.

Blijft ereprijs (hardnekkig) terug komen? Dan kun je ook gebruik maken van ROUNDUP®. Voor ereprijs in het gazon gebruik je ROUNDUP® Gazon Onkruidvrij. Dit product is specifiek voor bestrijding van breedbladige onkruiden (zoals ereprijs) in het gazon. Het bestrijdt blad en wortel maar bespaart het gazon door de aanwezige meststof.

Voor ereprijs in je border of moestuin kun je gebruik maken van de kant en klare sprays van ROUNDUP®. Hiermee pak je het onkruid snel en effectief aan.

Geschikte producten

Uit deze categorie