/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Meerjarig onkruid

Weegbree

Weegbree heeft weinig eisen als het gaat om vestigingsplek waardoor het een veelvoorkomend onkruid is. Het is een zogeheten tredplant, wat betekent dat dit onkruid graag groeit op plekken waar er gelopen of gereden wordt: op paden, wegen, parkeerplekken en in het sportveld. Last van weegbree in jouw tuin? Vind hier onder tips om weegbree te bestrijden.

Wat is weegbree?

Weegbree is te herkennen aan de leerachtige brede bladeren die zich vormen in een rozet. Het is een meerjarig onkruid dat bloeit van mei t/m oktober. Er zijn meerdere soorten in Nederland te vinden:

  • Grote Weegbree: Brede ronde bladeren met een bruinkleurige bloem. Bloeit van mei tot november. Wordt maximaal 30 cm hoog.
  • Smalle Weegbree: Smalle bladeren met een wit tot geel kleurige bloem. Bloeit van mei tot oktober. Wordt maximaal 50 cm hoog.
  • Ruige Weegbree: Bladeren met lila tot roze gekleurde bloem. Bloeit van mei tot juni. Wordt maximaal 40 cm hoog.

De weegbree is een windbestuiver. Dit betekent dat de wind de zaden meeneemt waardoor de Weegbree zich gemakkelijk kan verspreiden in je tuin.  

Weegbree bestrijden

Weegbree wortelt zich goed vast en heeft een zo geheten penwortel. Deze penwortel is zeer stevig en lang. Wanneer je weegbree met de hand verwijdert is de kans dat je de gehele penwortel eruit trekt vrij klein. Wanneer niet de hele penwortel verwijderd wordt is de kans dat het onkruid echter opnieuw opkomt echter erg groot. Wanneer je last hebt van dit onkruid is het daarom raadzaam om altijd een mes of een onkruidsteker te gebruiken en proberen de gehele weegbree inclusief wortel te verwijderen. 

Heb je veel last van dit onkruid in je tuin en is het een onbegonnen klus om dit onkruid handmatig te verwijderen? ROUNDUP® heeft diverse professionele onkruidverdelger producten werkzaam tegen weegbree. Voor gazons is ROUNDUP® Gazon Onkruidvrij een goede oplossing. Dit product bestrijdt weegbree, zonder je gazon aan te tasten. Heb je last van weegbree in je tuin of tussen je bestrating? Gebruik dan één van de onkruidverdelgers van ROUNDUP®. In ons assortiment vind je kant-en-klare sprays en concentraten, zeer geschikt voor grote oppervlakten. 

Geschikte producten

Uit deze categorie