/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Meerjarig onkruid

Heermoes

Een erg lastig te bestrijden onkruid is heermoes (equisetum arvense). Dit onkruid kom je voornamelijk in de zomer op veel plekken tegen. Je herkent heermoes aan de vertakte groene stengels die recht omhoog groeien. Hierdoor lijkt het net op een paardenstaart of kattenstaart zoals het onkruid ook wel wordt genoemd. Hoe je dit onkruid tegen kunt gaan lees je hieronder.

Wat is heermoes?

Heermoes is zoals gezegd te herkennen aan dat het op een paardenstaart lijkt. Het zijn net kleine boompjes die lichtbruine stengels produceren met daarop een vruchtbaar deel gevuld met ‘sporen’. Deze stengels hebben iets weg van paddenstoelen. 

Heermoes groeit het liefst tussen planten in jouw tuin of tussen bestrating. De plant wordt maximaal 40 cm hoog en is een vaste plant. Dit betekent dat de plant vaker bloeit en hierdoor zich meerdere malen kan verspreiden.

Wanneer je last heb van heermoes kan dit overal opduiken. Dit komt doordat de plant zich kan verspreiden via de sporen van de lichtbruine stengels, maar ook via de diepgewortelde wortels. De wortels van de heermoes kunnen tot wel 6 meter diep in de grond zitten en vormen een heel netwerk. Uit deze diepe en snel woekerende wortelstok groeien continu nieuwe stengels omhoog.

Let op! Heermoes is giftig voor huisdieren. Laat daarom de stengels van de heermoes niet in jouw tuin liggen als hier je kat of hond ook rondloopt.

Heermoes bestrijden

Heeft jouw tuin last van heermoes? Dan is het belangrijk hier vroeg bij te zijn om te voorkomen dat het je tuin overneemt. Je kunt heermoes handmatig aanpakken door het een jaar lang wekelijks weg te schoffelen. De plant zal opnieuw gaan groeien, maar elke keer iets verzwakt. Door dit aan te houden wordt de plant uitgeput en verdwijnt het onkruid.

Wil je op een snellere manier van het onkruid af? Dan kun je gebruik maken van de kant en klare sprays van ROUNDUP®. De ROUNDUP® Snel Onkruidvrij Spray of ROUNDUP® Natuurlijk Onkruidvrij Spray zijn op basis van werkzame stoffen die meerjarige onkruiden zoals heermoes bestrijden. Deze sprays kunnen toegepast worden tussen sierbeplanting, in de moestuin (voor opkomst gewas) en onverharde terreinen. In de moestuin kun je dit gebruiken vóór de opkomst van het gewas.

Geschikte producten

Uit deze categorie