/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Meerjarig onkruid

Hondsdraf

Wanneer je hondsdraf niet snel aanpakt verspreidt deze plant zich in hoog tempo door je tuin. Je herkent de plant aan zijn groene blaadjes met gekartelde rand en paarse bloemetjes. Het is een kruipende plant die een sterke, kruidige netelgeur verspreidt.

Wat is hondsdraf?

Hondsdraf is een plant met een kruipende groeiwijze. Op de plekken van de knoppen groeien wortels waarmee hij zich vastzet in de grond. In de maanden april tot en met juni staat hondsdraf in bloei. De plant krijgt dan blauw/paarse bloemetjes. De bloemetjes trekken nuttige insecten zoals bijen en hommels aan.

In principe kan deze plant op alle bodems groeien. Wel is het belangrijk dat er voldoende vocht en humus aanwezig is in de grond.

Deze plant vind zijn oorsprong in Europa en Azië. 

Hondsdraf bestrijden

Wanneer je op tijd bent is hondsdraf een makkelijk onkruid om te bestrijden. Zorg ervoor dat je handmatig zowel de plant als de wortel verwijdert. Voorkom dat er delen van de wortel achterblijven in de grond. Gebeurt dit wel, dan kan hondsdraf terug groeien. Lukt het niet om hondsdraf handmatig te verwijderen? In dat geval kun je het beste gebruik maken van een wat sterker middel tegen onkruid.

Heb je veel last van dit onkruid in je tuin en is het een onbegonnen klus om dit onkruid handmatig te verwijderen? ROUNDUP® heeft diverse professionele onkruidverdelger producten werkzaam tegen hondsdraf. Voor gazons is ROUNDUP® Gazon Onkruidvrij een goede oplossing. Dit product bestrijdt hondsdraf, zonder je gazon aan te tasten. Heb je last van hondsdraf in je tuin of tussen je bestrating? Gebruik dan één van de onkruidverdelgers van ROUNDUP®. In ons assortiment vind je kant-en-klare sprays en concentraten, zeer geschikt voor grote oppervlakten.
 

Geschikte producten

Uit deze categorie