/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Meerjarig onkruid

Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop (Fallopia japonica) wordt gezien als één van de meest invasieve onkruiden. Dit hardnekkige onkruid kom je overal in Nederland tegen. Deze plant wordt door veel tuinierders gevreesd, omdat het andere planten verdringt. Bovendien kan het schade aan funderingen en rioleringen veroorzaken. Lees hieronder hoe je de Japanse duizendknoop herkent en bestrijdt.

Wat is Japanse duizendknoop?

De Japanse duizendknoop is een meerjarige, vaste plant die 1 tot 3 meter hoog kan worden. De wortels van de plant zitten diep in de grond geworteld. Ze kunnen wel tot een halve meter diep zitten. Bovendien zijn de wortels zo sterk dat ze schade kunnen aanrichten aan gebouwen, wegen en andere planten.

De Japanse duizendknoop sterft in de winter bovengronds af, maar komt weer op in het voorjaar. De stengels lijken enigszins op bamboe en zijn groen met rode vlekken. De bladeren van de Japanse duizendknoop zijn lichtgroen en hebben de vorm van een hart. In augustus en september bloeit dit onkruid en heeft het crèmekleurige bloemen.

Japanse duizendknoop bestrijden

Japanse duizendknoop is een hardnekkig onkruid die zeer moeilijk weg te krijgen is wanneer deze eenmaal in jouw tuin zit. Neem daarom snel maatregelen wanneer je dit onkruid in jouw tuin waarneemt.

De Japanse duizendknoop kun je zelf proberen te bestrijden, al is dit een erg lastige klus. Je kunt de stengels meerdere keren per groeiseizoen afknippen om de plant te verzwakken. Probeer de uitlopers goed te verwijderen, zodat er niets van de wortel achterblijft. Doe je dit niet, dan kan het onkruid weer terug groeien.

Om dit hardnekkige onkruid te bestrijden is al gauw een onkruidverdelger nodig. Gebruik voor bestrijding Japanse duizendknoop ROUNDUP® Snel Onkruidvrij Spray of ROUNDUP® Natuurlijk Onkruidvrij Spray. Deze sprays kunnen toegepast worden tussen sierbeplanting, in de moestuin (voor opkomst gewas) en onverharde terreinen.

 

Geschikte producten

Uit deze categorie