/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Eenjarig onkruid

Echte kamille

De kans is groot dat je echte kamille vaker hebt gezien dan je denkt. Echte kamille groeit namelijk gedurende de zomer veel in bermen en graslanden. Je herkent deze plant aan de vele witte bloemen met elk een geel hart. Daarnaast verspreidt echte kamille vaak een sterke geur.

Wat is echte kamille?

Echte kamille, ook wel Matricaria chamomilla of Matricaria recutita genoemd, heeft veel witte bloemetjes met ieder een geel gekleurd hart. Deze bloemen hebben ook wat weg van de margriet. Het is een eenjarig onkruid dat ongeveer 50 centimeter hoog wordt.

Zowel de bladeren als de bloemen van deze plant verspreiden een geur. De plant kiemt in het voor- en najaar en bloeit in de maanden mei tot en met september. Kamille groeit bij voorkeur op een zeer voedselrijke en vochtige bodem.

Naast echte kamille bestaat er ook:

  • Reukloze kamille: In tegenstelling tot de echte kamille verspreidt de reukloze kamille – zoals de naam al doet vermoeden – vrijwel geen geur. De plant ziet er vrijwel hetzelfde uit als die van de echte kamille. Wel zijn de harten van de bloemen wat groter dan die van de echte kamille. Reukloze kamille bereikt een hoogte van ongeveer 50 centimeter.
  • Schijfkamille: In tegenstelling tot de echte kamille en de reukloze kamille is de schijfkamille te herkennen aan de gele harten, alleen dan zonder de witte blaadjes. De ‘bloem’ bestaat dus alleen uit een geel bolletje. Schijfkamille blijft laag. Hij bereikt een maximale hoogte van 30 centimeter.

Echte kamille bestrijden

Probeer onkruiden in eerste instantie altijd met de hand te verwijderen. Verwijder hierbij niet alleen de bovengrondse delen, maar ook de wortels. Om de wortels goed te kunnen verwijderen kun je gebruik maken van een mes of een onkruidsteker.

Heb je veel last van dit onkruid in je tuin en is het een onbegonnen klus om de echte kamille handmatig te verwijderen? ROUNDUP® heeft verschillende professionele onkruidverdelger producten die effectief zijn tegen echte kamille. Voor gazons is ROUNDUP® Gazon Onkruidvrij een goede oplossing. Dit product bestrijdt echte kamille, zonder je gazon aan te tasten. Heb je last van echte kamille in je tuin of tussen je bestrating? Gebruik dan één van de onkruidverdelgers van ROUNDUP®. In ons assortiment vind je kant-en-klare sprays en concentraten, zeer geschikt voor grote oppervlakten.
 

Geschikte producten

Uit deze categorie