/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]

Last van onkruid in het gazon?

Droom jij van een mooi groen gazon, maar staat jouw gazon op dit moment vol met onkruid? Zonde! Wij leggen je graag uit hoe je onkruid in het gazon bestrijdt en voorkomt.

Waarom heb ik onkruid in mijn gazon?

Iedere gazonbezitter heeft wel eens last van onkruid. Onkruidzaden kunnen zich namelijk gemakkelijk verplaatsen via dieren en de wind en zo op jouw gazon terecht komen. Of de onkruidzaden ook de kans krijgen om uit te komen is afhankelijk van de kwaliteit van jouw gazon. Wanneer jouw gazon niet goed is verzorgd en daarom meerdere kale plekken heeft, krijgt onkruid meer kans om zich te ontwikkelen. Overal waar gras groeit, is namelijk geen plek voor onkruid. Hieronder leggen we meer uit over een goede grasverzorging.

Hoe bestrijd ik onkruid in mijn gazon?

Wanneer je onkruid in je gazon aantreft is het zaak om direct een plan van aanpak te maken. Wanneer je onkruid namelijk niet direct verwijderd kan het snel uitbreiden. Wanneer je last hebt van een aantal onkruiden kun je handmatig onkruiden verwijderen. Probeer het onkruid altijd in zijn geheel te verwijderen dus zowel bovengronds als ondergronds, van blad tot wortel. Je kunt dit met de hand doen of een onkruidsteker. Heb je veel last van onkruid? Dan kan een bestrijdingsmiddel hulp bieden. ROUNDUP® Gazon Onkruidvrij bestrijdt blad en wortel en spaart het gazon. Door de korrels gelijkmatig over het gazon te verspreiden waar het onkruid staat, zal het onkruid sneller gaan groeien. Deze groeispurt zorgt dat het onkruid letterlijk kapot groeit, verdwijnt en niet meer terug komt.

Hoe voorkom ik onkruid in mijn gazon?

Onkruid in je gazon kun je voorkomen door je gazon in topconditie te houden. Een goede gazonverzorging bestaat uit verticuteren, maaien, bemesten, kalk en bijzaaien. Onderhoudstips:

  • Verticuteren Begin van het jaar, in maart of april, is het zaak om je gazon te verticuteren. Verticuteren kun je doen met een verticuteerhark of een verticuteermachine. Door te verticuteren kam je de bovenste laag uit je grasmat. Deze bovenste laag is vaak een dicht slippende laag van mos en oud gras. Door het verwijderen van deze bovenste laag geef je de wortels van het gras zuurstof, waardoor het weer een groei boost krijgt.
  • Maaien Maai je gras nooit te kort. Kort gemaaid gras zorgt dat de bodem bloot komt te liggen en onkruid eerder kans krijgt om te ontkiemen. Bovendien is gras een plant. Als je gras continu te kort maait gaat de kwaliteit van de plantje achteruit. Het heeft veel energie nodig om weer te groeien. Houd minimaal 3 tot 4 cm aan.
  • Bemesten Het continu blijven groeien vraagt energie. Daarom is het van belang om je gazon in het voorjaar, zomer en najaar te bemesten.
  • Kalk Gras groeit liever niet op een te zure grond. Grond minder zuur maken doe je door middel van bekalken. Kalken doe je in het voorjaar en in het najaar.
  • Bijzaaien Na het verticuteren, bij kale plekken of na het gebruik van een bestrijdingsmiddel is het raadzaam om de plekken opnieuw in te zaaien. Overal waar gras groeit, groeit immers geen onkruid.

 

 

Geschikte producten

Uit deze categorie