/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Meerjarig onkruid

Madeliefje

Een ketting gemaakt van madeliefjes, wie kent het niet? Het madeliefje is een veldbloem met een lief uiterlijk en kan er leuk uit zien in jouw gazon. Anderen hebben deze bloemetjes liever niet in de tuin staan. Hoor jij daar bij? Hieronder lees je hoe je madeliefjes uit je tuin kan verwijderen.

Wat is madeliefje?

Het madeliefje, ook wel meizoentje genoemd, is een veldbloem die zowel in je gras kan voorkomen als in de wegbermen. Het bloemetje is te herkennen aan het gele hart, omringd door een krans witte, onvruchtbare lintbloempjes. De witte krans zorgt ervoor dat de bloem beter opvalt voor insecten. Het madeliefje bloeit het hele jaar, alleen bij vorst verschijnen er geen bloemen.

Madeliefjes zijn veel te zien in gazons. Het is een overblijvend, tweezaadlobbig kruid die tot 15 cm hoog wordt. Deze plant vermeerdert zich met ondergrondse wortelstokken. Het maaien en grazen van het gras overleeft de plant daarom makkelijk. Hierdoor is het een kruid die lastig te bestrijden is.

Madeliefje bestrijden

Wanneer jij liever geen madeliefjes in je gazon of tuin hebt, is het belangrijk er op tijd bij te zien om ze te verwijderen. Je kan madeliefjes met de hand verwijderen. Belangrijk hierbij is dat de hele wortel eruit gestoken wordt, anders kan het onkruid weer terug groeien. Een andere oplossing is je grasmat minder vaak maaien. Zo kan het gras zich beter ontwikkelen en het madeliefje uit zichzelf verdringen. Let wel op dat je je gazon niet te kort maait (<4 cm), dit bevordert de ontwikkeling van onkruid juist.

Staat jouw gazon, bestrating of (moes)tuin vol met madeliefjes? En wil jij hier graag snel en effectief van af? Kies dan voor de onkruidverdelgers van ROUNDUP®. Voor madeliefjes in je tuin of bestrating kies je een natuurlijke spray of concentraat die madeliefjes bestrijdt. Voor het gazon gebruik je ROUNDUP® Gazon Onkruidvrij. Een onkruidbestrijder speciaal ontwikkeld voor onkruid in het gazon. Het bestrijdt het onkruid, maar spaart het gazon door de toegevoegde gazonmest.
 

Geschikte producten

Uit deze categorie