/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Meerjarig onkruid

Ridderzuring

Het onkruid ridderzuring komt op veel plekken voor waaronder de tuin. Het is een hardnekkig onkruid dat moeilijk te verwijderen is. Toch wil je hier graag van af, gelukkig zijn er daarom mogelijkheden om het te bestrijden. Lees hieronder tips om ridderzuring te bestrijden.

Wat is ridderzuring?

Ridderzuring is een breedbladige vaste plant die tot de duizendknoopfamilie behoort. Het is een meerjarig onkruid dat zich kenmerkt met een diepe wortel en grote bladeren. De plant kan wel tot 1,5 meter hoog worden. Je ziet ridderzuring vaak in weilanden, het gazon of in bermen. Het komt vooral voor op voedselrijke en vochtige gronden.

Wanneer ridderzuring in bloei staat ontwikkelt de plant tienduizenden zaden. Deze zaden verspreiden zich en kunnen zich na enkele jaren nog kiemen. Om te voorkomen dat je tuin vol staat met ridderzuring is het belangrijk dit onkruid tijdig te verwijderen, dat betekent vóór de bloei van de plant. 

Ridderzuring heeft wortels die vrij lang zijn, dit wordt ook wel penwortel genoemd. De wortel kan maar liefst meer dan 20 centimeter lang worden. Onkruiden met penwortels zijn over het algemeen lastig te bestrijden doordat de wortel snel afbreekt. Er blijft dan nog een deel in de grond waar vervolgens een nieuwe plant uitgroeit.

Ridderzuring bestrijden

Heb je last van slechts een aantal planten, probeer dan het onkruid er volledig uit te graven met een schep. Hierbij is het belangrijk dat je de gehele wortel meeneemt. Als er een deel van de wortel achterblijft in de grond, dan groeit ridderzuring weer terug.

Staat jouw tuin of gazon helemaal vol met dit onkruid? Kies dan voor een professionele onkruidverdelger. Voor ridderzuring in gazon gebruik je ROUNDUP® Gazon Onkruidvrij. Door deze onkruidbestrijder groeit het onkruid eerst extreem snel voordat het verwelkt en afsterft tot in de wortel. Daarnaast bevat het gazonmest zodat je gazon bespaart wordt. Voor ridderzuring op bestrating of in je tuin kun je gebruik maken van de onkruidverdelgers van ROUNDUP®.
 

Geschikte producten

Uit deze categorie