/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Meerjarig onkruid

Witte klaver

Iedereen is wel bekend met een klavertjevier, een bekend gelukssymbool. Dit ontstaat wanneer een klaver 4 blaadjes krijgt, terwijl gewoonlijk de klaver 3 blaadjes krijgt. Klaver is een kruid dat op veel plaatsen in de tuin groeit. Ook kan je gazon of heg last hebben van klaver. Heb je hier last van en wil je het bestrijden? Lees dan verder!

Wat is witte klaver?

In Nederland komen ongeveer 15 verschillende soorten klaver voor. De meest voorkomende soorten zijn de witte klaver en de rode klaver. Ze hebben hun naam te danken aan de kleur van de bloem. Het verschil is dat de witte klaver wortelt op de knopen, terwijl de rode klaver dat niet doet. Dit kenmerk van de witte klaver geeft aan dat het een kruipende plant is en zich makkelijk vermeerdert. Dit is vaak een doorn in het oog voor veel tuinliefhebbers.

Witte klaver is een meerjarig, tweezaadlobbige plant die gemakkelijk een strenge winter met vorst overleeft. Deze overblijvende soort komt voor in gazons en bermen en kan tot 50cm hoog worden. De plant bloeit van mei/juni tot en met november.

Witte klaver bestrijden

Wanneer je last hebt van klaver in jouw tuin, dan duidt dit op een stikstoftekort in de grond. Om klaver te bestrijden kan je jouw gazon bemesten met een bemesting met een hoger stikstofgehalte. Heeft klaver al een plek in jouw tuin gevonden? Dan kan je jouw gazon verticuteren, dit zorgt ervoor dat de wortels zichtbaar worden. Deze kan je vervolgens uit de grond trekken. Let er op dat je de volledige wortels eruit haalt, anders kan de klaver weer terug groeien.

Heb je hardnekkig last van klaver in jouw gazon, tuin of tussen de tegels? Dan kan je het ook aanpakken met een middel tegen onkruid. ROUNDUP® heeft verschillende onkruidverdelgers die klaver aanpakt:

  • ROUNDUP® Gazon Onkruidvrij is een onkruidbestrijder speciaal voor onkruid in het gazon. Het bevat gazonmest zodat jouw gazon bespaart blijft
  • ROUNDUP® Snel Onkruidvrij is een kant en klare spray waarmee jij onkruid snel en effectief kan bestrijden in jouw tuin of bestrating
  • ROUNDUP® Natuurlijk Onkruidvrij is een kant en klare spray waarmee onkruid in jouw (moes)tuin of bestrating op een natuurlijke manier effectief wordt bestreden
     

Geschikte producten

Uit deze categorie