/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Meerjarig onkruid

Zevenblad

Zevenblad (Aegopodium podagraria) is een plant met witte/roze bloemetjes. Het heeft de naam te danken aan de zeventallige bladeren aan de stengel. Zevenblad kan grote wortelstelsel hebben in de grond en hierdoor jouw tuin overwoekeren. Lees verder hoe je dit kunt bestrijden en voorkomen.

Wat is zevenblad?

Zevenblad, wat ook wel hanenkam, tuinmansverdriet of heers genoemd wordt, is een meerjarige plant. Je kunt zevenblad herkennen aan de witte/roze bloemetjes die in een scherm staan. Dat wil zeggen dat de bloemen uit één punt ontspringen. Het behoort dan ook tot de schermbloemenfamilie.

Dit onkruid groeit op schaduwrijke plekken zoals in heggen en bermen, maar ook in de tuin. Zevenblad wordt 60-90 cm hoog en kan wortels hebben die wel tot 40 centimeter diep in de grond zitten. Deze kruipende, ondergrondse uitlopers maakt het een lastig onkruid, omdat het in korte tijd jouw hele tuin kan overwoekeren. 

In de winter gaat zevenblad dood, maar richting het voorjaar kan zevenblad weer in veelvoud op andere plekken in jouw tuin opduiken. Naast de uitlopers van de wortels kan zevenblad zich ook verspreiden via het zaad van de plant. 

Zevenblad bestrijden

Door het grote wortelstelsel is het erg lastig om van zevenblad af te komen. Je kunt proberen om de plant met de hele wortel uit te graven. Dit is een moeilijke klus, omdat de wortelstok snel afbreekt. Hieruit kunnen al snel weer nieuwe uitlopers groeien.

Hoe kun je zevenblad uit jouw tuin krijgen? Gebruik een onkruidbestrijder van ROUNDUP®. Je kunt gebruik maken van ROUNDUP® Snel Onkruidvrij Spray of ROUNDUP® Natuurlijk Onkruidvrij Spray. Deze sprays kunnen toegepast worden tussen sierbeplanting, in de moestuin (voor opkomst gewas) en onverharde terreinen. 

Geschikte producten

Uit deze categorie